Jumping Amsterdam

Diamond edition 2019 & Collectors Item 2020

Project Diamond Edition

Journalist Mara Ruijter, bekend van het online magazine Pumps & Paarden,
interviewde het management van Jumping Amsterdam……

Jumping Amsterdam is één van de meest toonaangevende evenementen in de paardensport. Dit evenement staat voor topsport, entertainment en Amsterdamse gastvrijheid. Ieder jaar presenteert de mondiale top uit de dressuur- en springsport zich tijdens dit prestigieuze event.

In januari 2019 vierde Jumping Amsterdam haar 60-jarige jubileum met een bijzondere Diamond Edition. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid ontwikkelde MARKED een aandenken. Dit werd een stijlvolle, goudkleurige broche. Het sieraad werd aan medewerkers en vrijwilligers
van het evenement uitgereikt.

Ik sprak met Irene Verheul (manager Sport & Logistiek Jumping Amsterdam) over deze unieke jubileum broche.

De meeste bedrijven kiezen voor een simpele pen of een mok als aandenken. Waarom kozen jullie voor een sieraad?
“Die mok hebben we inderdaad al eens gehad, net als een muismat en een USB-stick. Dit jaar bestaan wij 60 jaar en daarom wilden we graag iets anders. We hadden het idee om groots uit te pakken en onze mensen flink in het zonnetje te zetten met een mooi, en vooral persoonlijk, cadeau. Omdat we dit jaar de Diamond Edition vieren, viel onze keuze op een sieraad.”

Hoe is het proces van idee naar design verlopen?
“MARKED heeft voor ons een aantal voorstellen gemaakt, waarna wij onze feedback erop los konden laten. Dat was heel fijn, juist omdat we het zo druk hadden met de organisatie van het evenement. Er blijft dan weinig tijd over om zelf vanuit nul iets te bedenken en te ontwerpen. MARKED heeft voor ons een mooie basis gecreëerd, waarna we samen de details naar wens konden aanpassen. Mijn collega en ik zijn vrij kritisch en we vinden het erg belangrijk (en leuk!) om bij het creatieve proces betrokken te zijn, dus deze samenwerking was een goede match. Op de broche is een diamant te zien en de tekst ’60 years Jumping Amsterdam’, dat geeft de broche een persoonlijke en unieke touch. Een mooie herinnering aan het evenement en daar zijn we dan ook ontzettend blij mee.”

 

Wat zijn de reacties van de vrijwilligers?
“Die zijn heel enthousiast! Voordat de broches werden uitgereikt, werd er al over de broche gesproken. Iedereen was razend benieuwd. We merken dat het als een bijzonder aandenken wordt gezien en dat het vol trots gedragen wordt. Zo vertelden een aantal vrijwilligers dat ze zich vereerd voelen dat ze dit exclusieve sieraad in ontvangst mochten nemen. Dat maakt het voor ons als organisatie natuurlijk ontzettend leuk om de broche aan onze mensen te overhandigen. Het relatiegeschenk van 2019 wordt niet zomaar vergeten, het is een groot succes!”

Tijdens een rondje over het terrein werden de lovende woorden van Irene Verheul direct bevestigd. Het was duidelijk dat het relatiegeschenk van dit jaar niet zomaar een ‘kleinigheidje’ was. Meerdere vrijwilligers waren al vóór de uitreiking van de broche naar de stand van Ponytail & Co gelopen (het B2C-bedrijf van MARKED) om de broche alvast te bewonderen. Ze konden niet wachten tot de uitreiking, zeiden ze. Ook bij andere ontvangers was de broche
het onderwerp van gesprek.

Project Collectors Item

Na het succes van Project Diamond Edition zijn we Project Collectors Item opgestart. Mooi om te dragen én mooi om te bewaren. Dat is de unieke Jumping Amsterdam 2020 broche! De broche is van rvs met een plating van 18-karaats goud. Dit collector’s item kan je bewaren in de speciaal daarvoor bestemde collector’s box waar er maar liefst 5 inpassen. Zo creëer je je eigen tastbare herinnering aan 5 edities Jumping Amsterdam.